از روزگار رفته حکایت(شکایت؟!)


آن قدیمها پدر که از سر کار برمی گشت باید می خوابید. مادر می گفت خسته است از اداره آمده و ما سه تا توی آن خانه فسقلی تنگ هم می لولیدیم و دم نمی آوردیم که پدر وقتی بیدار می شود چای اش را بخورد، بداخلاق نباشد. نه مثل امروز که آدم همانطور وظیفه دارد کار بکند که خرها قبل از تشکیل انجمن حمایت از حیوانات وظیفه داشتند بار ببرند. نه اینکه یک جور بگویند پدر رفته سر کار انگار پدر اصولا شخصیتی سر کاری است. یا اینکه پدر از بابت سر کار رفتن و خانه نبودن و مشاهده انواع زحمات مادر انگار گناهکار و بدهکار است و وقتی می آید خانه بر عکس وظیفه دارد که جبران کند.


پدر زیاد نمی خوابید. وقت چای عصرانه هم اتفاقات اداره را تعریف می کرد.

پدر زود می آمد. قبل از پنج خانه بود. چای بعد از شام را خودش دم می کرد. به کوچکترها هم چای نمی داد آن موقع. روزنامه اش را که می خواند درس هم ازمان می پرسید.

مادر سر چای از زنهای اداره می پرسید و پدر انگار در مورد جارختی حرف بزند هر چه آن روز شنیده و دیده بود را می گفت به مادر. بی کمی و کاست. مادر خیالش راحت می شد. آخر پدر قدش بلند بود. موهای پر پشت خوش حالتی داشت. صدایش هم گرمی خاصی داشت. آن قدری که در را که باز می کرد سلام را که می گفت گل از گل مادر می شکفت. خواهر کوچیکه از ساعت چهار به این طرف دیگر کاری به ما نداشت. مادر را تماشا می کرد که چطور لباسش را عوض می کند و موهایش را شانه می کند و ماتیکش را می زند.

ما هر قدر هم که التماس می کردیم باز این مادر بود که در را روی پدر باز می کرد. بعد آبجی کوچیکه می پرید توی بغلش. ما توی خانه مان از این صحنه ها نداشتیم که پدر بیاید توی خانه و مادر سرش را بلند نکند و همانطور شلخته یک جواب سلام تخمی بدهد که یعنی سلام و زهر مار. یا اینکه خانه مثل قبر تاراج رفته سرد و تاریک و بی بو باشد و وقتی می رسی عزا بگیری که کاش ترافیک هیچ وقت تمام نمی شد.

بابا کتک نمی زد. صبح خیلی زود می رفت سر کار. چای را خودش صبحها درست می کرد. می گفت مادر خسته است دیرتر بیدار شود. مادر با سه تا دیوانه سر و کله می زد هر روز. غذامان همیشه به راه بود. دست پختش حرف نداشت. سالی یک بار لباس عید داشتیم. پدر هم کتاب می خرید برامان. خودش هم کتاب زیاد می خواند اگر ما می گذاشتیم. مادر هم می خواند ظهرها که ما را می خواباند. به زور می خواباندمان.

مادر جوشی بود. فحش و نفرین کم نمی داد. با پدر هم که دعوا می کرد فحشش می داد. خودش را و جد آبادش و کس و کارش را می کشید به تف و لعنت وقتی قاطی می کرد. پدر هم داد می زد اما فقط داد می زد. از گل بالاتر به مادر نگفت. فقط هوار می کشید که چه از جانش می خواهیم. ولی کم پیش می آمد دعوا. مادر کم کینه بود. نیم ساعت بعد آشتی می کرد. مثل حالایی ها نبود که انگار دنبال بهانه اند که قهر کنند وهفته ای هفت بار و و روی بیست و یک ساعت در قهر بمانندیا تهدید به طلاق و خودکشی و اینجور چیزها بکنند و اصلا احقاق حقوق زنان انگار وابسته به این است که آدم بگوید چرا نفهمیدی من این گلدان را جابه جا کردم و بعد بیست و چهار ساعت قهر کنند که تو اصلا توجهی به هیچ چیزی نداری و بعد هر قدر التماس و گه خوری کنی هم جواب ندهد و با یک لحن خفنی که آدم را به جنون می کشد بگویند که: "همین. واسه تو ساده اس. حال آدم رو می گیری بعد توقع داری جیک ثانیه آدم دوباره سر حال بشه واست." یعنی که نه عزیزم شما مردها آدمهای بی ملاحظه ای هستین و به ظرایف و لطائف روح زنان واقف نیستین که چطور دلشون می شکنه و دیگه هم مث روز اولش نمی شه.

بیشتر وقتها هم تقصیر مادر بود. ما بچه ها خسته اش می کردیم. زود خشمی خودش هم می چسبید تنگش. کج خیال هم بود کمی. بعد آتش می زد و زود هم فرو می نشست. فقط یک بار با پدر قهر کرد. سه چهار ساعتی توی خانه راه رفت و حرف نزد. پدر چند بار خواست نازش را بکشد اما مادر پس اش زد. پدر هم قاطی کرد و نصف ظرفهای خانه را شکست. مثل خرس زخم خورده توی خانه هوار می کشید و ظرفها را پرت می کرد توی در و دیوار. طاقت بی محلی مادر را نداشت. می گفت فحش بده. چاقو بزن اما قهر نکن. تازه مادر هیچ وقت بهش نگفت "برو دیگه دوستت ندارم. نمی خوام ببینمت." از این جور کثافت کاریهای امروزی. اگر می گفت که پدر در جا خانه را آتش می زد. اعتقاد داشت آدم یا یک چیزی را دوست دارد یا ندارد. اگر دارد هم به این سادگی نمی شود که نداشته باشد. دوست داشتن را خیلی حرمت می گذاشت.

من آنروز خیلی کوچک بودم. یک هفته شب ادراری گرفته بودم از ترسم. مادر از ترس داشت پس می افتاد. انقدر گریه کرد و قربان صدقه پدر رفت که صدایش گرفت. می ترسید پدر سکته کند.

پدر دل نازک بود. به ما که زور نگفت وقت بچگی. اما زورش کم نبود. فقط زور نمی گفت. قاطی ظرفها سه تارش را هم زده بود توی ستون و شکسته بود. دیگر هم دست به ساز نبرد بعدش. مادر ساز را نگه داشته بود اما کسی در موردش حرف نمی زد. دل پدر شکسته بود با سه تارش. کلا کم حرف شد بعد از آن. عادت داشت سر حال که می آمد دستی به ساز ببرد اما دیگر انگار هیچ وقت آن طور سرحال نیامد. آینه دق من شده بود لاشه اش. تمام زندگی ام یک سه تار شکسته سوهان روحم بود. پدر نوازنده قابلی نبود اما مادر خودش را نبخشید بعد از آن.

روزها آنوقتها بلندتر بود انگار. هر شبانه روزی سی چهل ساعت کش می آمد. کارهایی که مادر می کرد برایم از افسانه هم دورتر است امروز. سه تا آتش پاره را تر و خشک می کرد. غذامان را می داد. مدرسه مان را می پایید. لباسمان تمیز بود. خانه البته برق نمی زد. خودش هم زیاد مرتب نبود. تازه کتابش را هم می خواند و بعد هم که شروع کرد به درس خواندن و لیسانسش را هم گرفت. بابا هم می رفت اداره. حقوقش کم بود. اجاره می دادیم اما بعد خانه خریدیم. پدر دست خالی نمی آمد خانه. خرید خانه را مادر می کرد اما همیشه چیزهایی بود که خود پدر می خرید. همیشه هم چیزهای مهمی بود. چیزهایی که مادر با بی حواسی یادش می رفت، که مهم بودند و همیشه هم یک چیزهایی بودند که یادش رفته باشد، یا نوبرانه و دل نوازانه و حتی گاهی وقتها نان سنگک داغ که توی محل ما نبود و پدر معلوم نبود از کجا خریده. خیلی چیزهای ساده. کتاب، گل سر، فرفره، توپ پینگ پونگ. چیزهای احمقانه. همیشه برای هر مشکلی راه حل داشت. ذهنش مثل کامپیوتر بود. همه دوست اشنا مریدش بودند و مادر این را می فهمید و بهش می بالید.

پدر شام کم می خورد. اما سفره را پهن می کرد و خودش هم جمع می کرد. غذا را پدر گرم می کرد. چای هم می ریخت. روزهای تعطیل هم خودش می پخت. درسمان می داد. شعر برایمان می خواند. موهای خواهر کوچیکه را می بافت بعضی وقتها. بعد هم که می رفت توی اتاق کتاب را بخواند دیگر حتی مادر هم سراغش نمی رفت. چراغ مطالعه اش را روشن می کرد و چیز می نوشت. مادر کاری به نوشته های پدر نداشت اما برایش از قران مهمتر بودند. می دانست که تمام زندگی پدر همین دست نوشته هاییست که برای کسی نمی خواندشان.

مادر نابغه بود. نبوغش تنها در این نبود که همه چیز می دانست. در این بود که به چیزهایی که می دانست عمل می کرد. مثلا می دانست که روح پدر را از آن خودش کرده. می دانست که پدر با تمام رفیق بازی و انزوای گاه و بی گاهش مرد خانواده است. می دانست پدر مالیخولیا دارد. می دانست که باید هر از چندی دورش را خالی کند بگذارد برای خودش باشد و این کار را می کرد نه اینکه مثل زنهای امروزی آتش بگیرد که چرا شوهرش بدون او می تواند زنده بماند یا خوشحال باشد.

پدر هر از گاهی قاطی می کرد. از سردماغی می افتاد. سرد می شد. می رفت توی هپروت خودش. وقتی حافظ می خواند صدایش می لرزید. مادر این وقتها افسارش را شل می کرد می گذاشت برای خودش بچرخد. گاهی دست ما را می گرفت می برد خانه مادربزرگ دو سه روزی. می گفت پدر رفته سفر. ماموریت. هیچ وقت هم به پدر طعنه نمی زد که اگر دوستمان داشت دلش نمی خواست ما برویم. از این کارهایی که الان رسم است زنها بکنند. اینکه مثل این سریالهای مزخرف تی وی بنالند که: "تو که بدت نمی آد ما بریم تنها باشی." بعد زیر لب بگویند: "خاک بر سر من کنن" و بعد از این قیافه ها بگیرند که:" واحسرتا از این همه عشقی که به پای این مرد می ریزم و از خداشه که من برم خونه مادرم." از این روانی بازی های امروزی نداشت اصلا. پدر بعدش انگار دوباره متولد شده باشد. دوباره سر حال می شد و محبتش گل می کرد و پر می شد از زندگی. آن وقتهایی که پدر قاطی می کرد مادر بدجور به هم می ریخت اما چیزی نشان نمی داد. با زیرکی مدارا می کرد و بعد هم مزدش را می گرفت. هیچ وقت نگذاشت آنقدر همه چیز کش بیاید که در برود. می دانست که مردها را باید افسار زد اما می دانست که افسار را چقدر باید کشید. همه نبوغش هم در همین بود. زن حسودی بود. می دانست پدر عاشق پیشه است حتی می دانست پدر هیچ وقت آنطور که توی شعرها و کتابهایش می خواند و تعریف می کند عاشق مادر نبوده اما انقدر عاقل بود که بداند آدم بی وفایی نیست. با غریزه زنانه اش فهمیده بود که چطور باید طناب را شل و سفت بکند. پدر سر حال که می آمد خیلی پر حرارت و شوخ و شنگ می شد. انقدری که قند توی دل زنهای فامیل و همسایه آب می شد و مادر می دانست که صاحب این همه شور و حرارت اول و آخر خودش است. بزرگتر که شدم احساس می کردم که مادر در واقع داشت استثمارش می کرد. عین داستان هانسل و گرتل. پدر هم انقدر باهوش بود که این را بفهمد اما اعتراضی نداشت. آدم شلم شوربایی بود.

با تمام حافظ و شمس و تذکره الاولیا خواندن و سه تار زدنش، هیچ چیزش سنتی نبود. مادر هم نبود. مدرن هم نبودیم. یک چیزی بودیم که مال خودمان بود. پدر سه تار می زد اما بیتلز را از شجریان بیشتر دوست داشت. عاشق مایکل جکسون بود. هم قوالی گوش می داد هم دیپ پارپل. امابه دنیس روزز می گفت جلف. تاج و قوامی را دوست داشت. آمریکای لاتینها را بیشتر و راحت تر از کلاسیکها می خواند. هنوز هم عاشق این فیلمهای رقص هی‌پاپ است. عاشق جنیفر لوپز است. چند سال پیش که صید قزل آلا در آمریکا را خریده بودم آمد بردش و تا یک هفته بعد از خواندنش کد می اورد و می خندید.

مادر هم عاشق جامعه شناسی و روان شناسی و مردم شناسی و این چیزها بود. حتی یک بار یک کتاب گیاه شناسی داشت می خواند که من مچ اش را گرفتم.

پدر مشروب نمی خورد اما اصرار داشت که ما خودمان شراب بیاندازیم به شرطی که توی مهمانی ها مشروب ندهیم به کسی. مادر گهگدار لبی تر می کرد اما مشکل پسند بود و بعد تا مدتی دیگر لب نمی زد.

سالها قبل بود. من هنوز در اوج شور جوانی بودم. پدر صدایم کرد و کتابش را بست و بغض در گلو گفت من و مادرت شما بچه ها را نابود کردیم با این وضع زندگی مان. من آنروزها سرم گرم کوه و کتاب و موزیک و دختر و همه چیزهای خوب دنیا بود و نمی فهمیدم چه می گوید. برایم توضیح نداد که کدام وضع زندگی را می گوید. من با تمام ادعایم جور دیگری از زندگی را نمی توانستم تصور بکنم که بخواهم آرزویش را داشته باشم. فقط نگاهش کردم. گفت شما بچه ها برای اینکه مثل حیوان زندگی کنید بار نیامده اید. من خندیدم و قول دادم که سعی نکنم مثل حیوان زندگی کنم. بعد اما زیر قولم زدم.

حالا بعد از سی و چند سال دلم می خواهد قبل از پنج خانه باشم. یک نفر با موهای شانه کرده و لباس مرتب و خوش بو در را رویم باز کند و لبخند بزند. بعد یک چرت نیم ساعت یک ساعته بزنم و برای چای بیدارم کنند. زیر اجاق روشن باشد. بچه ها بدانند پدر خسته است و بدانند این خستگی خیلی الکی الکی چیز مقدسی است. قهر کردن حادثه ای باشد که حاصلش لاشه ساز و شیشه خورده و شب ادراری باشد و عمری یک بار باشد و به یک "به تخمم" هر روزه تبدیل نشود. خیلی چیزها دلم می خواهد. شاید همه آن چیزی که در موردش نوشته ام.

مادرم زن مستقلی بود. پدر رئیس خانه بود. اما مادر از کسی دستور نمی گرفت. یادم هست یک بار پدر به مادر گفت که حاضر است بنشیند توی خانه و همه کارهای مادر را بکند و مادر برود سر کار. گفتم که هیچ چیزشان سنتی نبود. مادر تصمیم گرفت بماند خانه. اگر کار می کرد بیشتر از پدر پول در می آورد اما دوست نداشت کسی رئیسش باشد. مادر حرف مردم به تخمش هم نبود. گذاشته بود پدر در کمال آزادی برای خودش ببالد و زندگی کند. به شوخی می گفت پدرتان توی سن رشد است. پدر هم از آن طرف آنقدر رشده کرده بود که مثل کوه بود. هر زنی آرزو داشت بهش تکیه بدهد. خواهر کوچیکه اعتقاد دارد که مادر زن خوشبختی بوده. من معتقدم که نابغه بوده و آن یکیمان هم می گوید همه اش محض خاطر روشن بینی پدر بوده است.

اما هر چه بوده من که محبوب پدر بودم قول دادم به بقیه نگویم که پدر نگران چیست و سر این قولم ماندم.

حالا احساس خوشبختی می کنم. آبجی کوچیکه هم خوشبخت است. شوهرش نه کتاب می خواند و نه مالیخولیا دارد نه عاشق پیشه است نه کسی ممکن است تورش کند. آبجی کوچیکه در را با روی باز و عطر خوش رویش باز می کند اما طرف نمی فهمد. آبجی کوچیکه شانه اش را بالا می اندازد و به تخمش نیست. به من گوید سوخ خوشحالم که تو هم عاقبت به خیر شدی آخر. من هم می گویم خوشحالم که خوشحال است. اما وقتی خانه پدر مادرجمع می شویم همه مان خلق سگمان می زند بالا. من یاد آن روز پدر می افتم که برای هبوط ما می گریست.

آبجی کوچیکه می پرسد کجای کارمان اشتباه بوده و من به پدر قول داده ام که نگویم اشتباه از آنها بوده برای همین هم فقط می گویم ما مال یک کهکشان دیگریم.



بزرگه اما از همه مان باهوش تر بود. گفت ما بیش از حد به ظرایف حساسیم. برایمان یک سیاهه نوشته که معتقد است موجب رستگاری است. رویش هم نوشته دستورالعمل زندگی به روش زمینی ها.

من خیلی سال پیش پاره اش کردم و انداختم دور.


۲۱ نظر:

دخترك گفت...

الان اعصاب ندارم اشكم دراومده ميرم بعدا ميام تغصير اون ديالوگ منو محمد تعلق تو كامنت دونيم نبود كه اين همه غم و غصه؟

سوخ گفت...

انقدر هم گریه دار نبود باقلوا. البت این متن رو دو سه سال پیش نوشته بودم که حالا به دلیلی پستش کردم. در هر حال بهتر بود اول ویرایش می شد که حسش نبود.

محمد تعلق گفت...

کاش دو سه بند آخر را روشن تر می گفتید تا خواننده بفهمد این هبوط مایه ی خوشبختی تان شده یا خوشبختی تان معلول هبوط از کهکشان خودتان به زمین است یا همشیره ی والامقام بیخودی دلواپس اشتباهتان است یا چییییییییییییییییییی

تقریبن همیشه که میام اینجا وقتی میخوام اون ضربدر رو بزنم حس وقت هایی رو دارم که میخواستم امتحان بدم. همش رو خوندم ها اما چیزهایی هست که می دونم نفهمیدم و حال موشکافی اش رو هم ندارم.

پست های شوما با قلم کهکشانی و نثر فاخر که تکلیف رو روشن می کنه برای من: بعععععععععععععععععععععععععع

این جور پست ها که به زبان زمینی هاست سطح توقع از خود رو بالا می بره و بعدش آدم دچار عذاب وجدان میشه.
دوست داشم بیشتر حرف بزنم اما گرفتار سردرد بدی ام الان. کارهام شیخ بدجور به هم پیچیده و خودم عین خیالم نیست. همیشه فکر می کردم آلارم ژنتیک در این لحظات به صدا درمیاد اما نیومده و همین از همه بیشتر مایه ی نگرانی شده. غر نمی زنم ها اما احساس می کنم قراره بمیرم یعنی کشته بشم تا چند روز آینده. بعدش همه میگن ما دیدیم دنیا به تخمش نبود، تو نگو خودش شستش خبردار بوده میخاد بره (حرفی که همیشه بعد مرگ همه همه میگن همه جوره). اینجوری هاس حال و روزم.
حالا اینها رو چرا اینجا نوشتم نمی دونم. اما حداقل امیدوارم جملات نقل قول شده تیپیک باشه و واسه منزل نباشه به همون تاریخ دوسه سال پیش. کلن امیدوارم به همه چیز.

لیلا گفت...

1-ممنون که این "داستان"ونوشتی...
2-تو خوشبختی چون آدمها رو می شناسی و مهمتر زنها رو ، چون به نظر من زنها خیلیهاشون خودشونم خودشونو نمی شناسن . پدر هم راست گفته : با اینکه خوشبختی ولی هبوط کردی ...
3- می خواستم ایمیل بزنم ولی چون چند وقتیه توی قالب خود افشاگریم رفتم همینجا می نویسم : اون اوائل که در جلد شیخوخیت شروع به نوشتن کرده بودین یک دوستی به من گفت که به نظرش شما و سرجوخه یک نفرید . من خندیدم و گفتم نه بابا ! بعدش هی با خودم فکر کردم و ترسیدم که نکند یکی باشید . جزئیات متن ها و حرفهایتان را بررسی می کردم و فکر می کردم که نکند یکی باشند . دو سه بار هم به سرجوخه تیکه انداختم که جواب نگرفتم و بیشتر احساس بلاهت کردم .بعد فکر کردم سرجوخه بیحال تر و گرفتارتر از اینست که دو وبلاگ را سر و سامان بدهد و همچنان هم روده دراز بماند . اصولا به آزادی نوع انسان معتقدم و فقط گاهی ممکن است یادم برود یا اعتقادم تحت الشعاع چیزهای احساسی قرار بگیرد برای همین گفتم مگر من همهء جنبه های خودم را برای او رو می کنم که او بکند ؟ پس حتی اگر یکی باشند باید بگذارم همین طور بماند . مدتی بود اصلا یاد این قضیه نبودم ولی امروز که داشتم متنتان را می خواندم یادم رفت که دارم وبلاگ شما را می خوانم و فکر کردم دارم متن سرجوخه را می خوانم ، از آنجا که هیچوقت کامنت جدی برایش نمی گذارم و خودش هم معترض این نکته است داشتم توی ذهنم دنبال یک چیز جفنگی می گشتم که برایش بنویسم که یکهو دیدم توی خانهء یکی دیگه ام !!!! امیدوارم ناراحت نشی چون آدمهای دیگه توی وجود آدم چیزهایی رو می بینن که خودش لمس نمی کنه برای همین ممکنه این مقایسه برای تو بی معنی باشه ولی این متن...بگذریم انگار خونده بودمش و دیده بودمش .
4- من هم مال یک سیارهء دیگرم ولی ترجمان خیلی بهتری رویم نصب کرده اند ...

ناشناس گفت...

داستان قشنگی بود لذت بردیم . زنها را هم خوب می شناسید . قدیمی و امروزی . مردها را هم قدیمیشان را گویا می شناسید . ولی از امروزیشان چیزی نگفتید....
ولی فکر می کنم امروز هم مثل قدیم در و تخته جفت همند ولا غیر.

لیلا گفت...

در یک داستان باید راجع به انواع و اقسام ابوالبشر حرف زد :)))))

دخترك گفت...

بله ما كمي غصه خورديم و برگشتيم امديم شاكي بشويم...ما اول كه گريه مان گرفت به اين دليل بود كههروقت ميبينيم يه ادمي به سن وسال شمااز بچگيهايش مي نويسد گريه ميكنيم چون تصور اينكه همين ادم گنده اي كه روبه روي ما نشسته يك روز بچه بوده خيلي قلبمان را ميفشرد مخصوصا اگر شيخ باشد كه ديگر سوراخ مي شويم.ولي خوب اين باعث نميشود غيرت فمينيستي ما نجند شيخ.بين خودمان باشد بي اغراق صد درصد روابط من تا حالا سر خودخواهي طرف مقابلم به فاك فنا رفته ولي اين دليل نميشه دفعه بعد كه ميخوام بايكي آشنا بشم بگم اينم مثل بقيست...به نظر من همه سر و ته يك كرباس نيستن...گرچه تا به حال تجربه متفاوتي هم نداشتم ولي عشق ميورزم و اميد كه اين فن شريف/چون هنرهاي دگر مايه ي حرمان نشود.اين توصيفاتي كه كرديد از خانواده خودتون تو خونه ما كاملا متفاوت بوده گرچه كمونم پدر و مادر منم تقريبا هم نسل والدين شما باشن شايد با اندكي اختلاف.پدر من متكبر خودخواهو مادرم هميشه خودشو ناديده گرفته در برابرش و در ازاش چيز زيادي از عشق پدرم بهره نبرده.فقط موندن تو يه خونه واسه 40 سال كه شرط نيست.بايد از مادر پرسيد...بعدش هم اين نشانه بلوغ عاطفي كه به جزئيات طرف مقابل توجه كنيم...به جاي گلدون كه عوض ميشه به بوي عطر به رنگ موي جديد خودتون بهتر ميدونيد كه زنا جزئي نگرن در مقابل اونهاهم وظايفي دارن...رابطه متقابله...متاسفانه بايد بگم در طول تاريخ جزئي نگري زنها هميشه به سود مردا مصادره شده الان دوره گذاره...همه در پي كسب جايگاه خودشون هستن اينه كه با پيش داوري مواجه ميشن...حرف كه زياده ولي من اگر زبونم لال جاي شيخ بودم طلاق خواهرمو از شوورش ميسوندم...خيلي خودخواه و پر ادعا به نظر ميرسه...

شيخ الشيوخ سوخعليشاه گفت...

به عاقلانه:
1- اصولا بنده مشکلم با آدمهایی مثل شما آن قسمت تاکیدی است که بر روی داستان بودن زندگی می گذارید. یعنی اصولا یک خط کشی دارید که یک چیزهایی را می دانید بعد می گذارید توی گیومه و به عنوان "داستان" فقط مزمزه می کنید. شاید برای این است که قبل از اینکه زندگی را ببینید داستان ها را دیده اید و خوانده اید. الله اعلم
2- بنده خوشبخت نیستم برای اطلاعتان. اینجانب شیخ الشیوخم.
3- معمولا وقتی به کسی می گویند شبیه فلان هنرپیشه یا پسر خاله همسایه فلانی است بهش بر می خورد. حتی وقتی به بنده لقب سوخ علیشاه دادند و گفتند ترکیبی از بایزید و بهلولم هم یادم هست که بر آشفتم اما آن وقت جوانی بود. حالا دیگر از اینکه هر کسی از ظن خود بنده را به چیزی تشبیه کند گرفتاری خاصی نداریم. اما اهم امور اینجاست که حضرت شیخ این مرقومه را نه به این منظور که حضرت علیه و آن دخترک ( اشک آوری) تصور کرده اید تقریر نموده که علت العلل نقل "داستانی" بدین پایه آنچیزی بوده که بناست تالی این باشد و آن شرحی است بر حال "آن یکی" و از آنجا که شیخ الشیوخ را سر آن است که اشاراتی به ابوی و خانم والده و آبجی صغار و همینطور آن یکی داشته باشد باید است که ابتدا شرحی بر این مثنوی می نبشته من باب مقدمه. این است دلیل نگارش سطور ماضی. حال اینکه روایت سه سال ماضی این حضرت برابر اتفاق به سکرات یومیه سرجوخه شما همانند شده نه که قصد تقدیر بلکه آن جهان شمولی آثار شیخ است که نه تنها عالم کون و مکان را در بر می گیرد بل آینه ایست برای هر کس تا خود در آن ببیند.
4- آنچه اینجا قصد بیانش بود نه نسخه پیچی برای زندگی بود نه چیز دیگر. همه این بود که خانم والده را از لحاظ روشنبینی معارفه کنیم که چطور آنچه می داند می کند و اسم "داستان" بر آن نمی گذارد. البت شاید منظور شما از داستان این نبوده باشد اما شیخ چون مقداراتی صفدری مزاج است بر می اشوبد وقتی زندگی اش را به افسانه شبیه می کنند.

شيخ الشيوخ سوخعليشاه گفت...

برای دخترک:
1- ببینید شکلات بانو. بنده این را در وصف مادرم نبشته بودم اما به نظر می رسد که شخصیت پدر هم اینجا تا حدودی روشن باشد. حال اینکه شیخ بچه ننه باشد و بیشتر قربان صدقه کمالات مادرش برود که نباید نازپری جان را نگران کند که در حق سایر زنان عالم اجحاف شده. پدر ما که اندکی آچارکشی مغزش به تعویق است همیشه آنطور نیست که شما پدرتان را وصف نمودید و کل یوم سرش توی جزئیات است و رنگ مو و اینها که سهل است جنبنده ای از زیر چشمش در نمی رود. زندگیمان را همین ریز بینی اش یک زمانی جهنم کرده بود بچه که بودیم.
2- حالا گریه نکنید شاید این بار خنده دارد باشد. بعد هم گیس بریده مگر ما چند سالمان است. شیخ الشیوخیم که باشیم شیخی که من باب کبر سن نصیبمان نشده قسمتی هم اگر بوده از دولتی سر برهان الدین بوده که اینطور داغ ننگ زده به گرده مان. وگرنه ما را عشق جوانی همیشه به سر است.

شيخ الشيوخ سوخعليشاه گفت...

به ناشناس:
1- در مورد داستان بودن به نظر می رسد که ویروس عاقلانه مسری بوده. جالب است به خدا تا حالا همه جور انگ به ما زده بودند. امل و اجق وجق و چیزخل و فقط همین مانده بود که بگویند وجود نداری و خوب از خودت داستان در آوردی!
2- من برای مکاشفات انسان شناسانه این را ننوشته بودم. حالا اینکه مشتی فحش بار زنها بکنم چرا شناختن زنها محسوب می شود دیگر الله اعلم.
3- در مورد مردهای امروزی که قرار نیست چیزی بگویند. یک ضرب المثل زنانه هست که می گوید مردها همه سر و ته یه کرباسند. فقط فکر شکم و زیر شکمن!

لیلا گفت...

از آنجاییکه شیخ هیچوقت راجع به زندگی خصوصیش چیزی نمی نوشت و حتی برای شنیدن تبریک تولد برآشفته می شد با اینکه نوشته کاملا حس واقعی داشت ما ترسیدیم باز شیخ برآشوبد که زندگی من به شما چه ما هم نوشتیم داستان ! حالا شیخ که دوست دارد اصولا از عاقلانه برآشوبد دیگر نمی دانیم باید چه کنیم ! خوشبخت هم منم چون همهء داستانها را از قبل زندگی کرده ام بین خودمان باشد سرجوخه گفت ( قبل از خواندن کامنت شما ) که من شبیه پدر شما هستم حالا لابد باز هم جای برآشفتن دارم ...بعضی اوقات مثل اینکه باید عذرخواهی کرد و مثلا گفت ببخشید که اصول حرف می زنم . قضیه همذات پنداری هم فقط مربوط به سبک نوشتن بود . من می رم خفه شم !!!!

ناشناس گفت...

اولا که این گیس بریده که هوار ما کردید خیلی حال داد مادر جون خدابیامرزم هم به من میگفت گیس بریده بعضی وقتها...خدا اموات شما را هم بیامرزد البت....بعدش هم ما همیشه چشم به راهیم که شما چیز خنده داری بگویید...
بعدش هم چرااینقدر زود بر می آشوبید شیخ؟در مذهب ارباب طریقت نیست...

شیخ الشیوخ گفت...

چرا شلوغش می کنی بابا جان. اول بار است مگر آمدید سرای شیخ. شیخ اگر اینطور نباشد که، اگر عتاب نکند که سوخعلیشاه شیخ الشیوخ نیست. یک کاری می کنید این جفنگجات علما که از نسوان رهرو حاصل نمی شود درست جلوه کند. بابا این ممد تعلق را ما انقدر مالاندیم سر از آستان ما نبرد. آنقدر که به شرافت تلمذش لینکش را درست کردیم. حالا ما چه گفتیم که مصداق آشوبیدن بود. بعد هم این گیس بریده که نفس شیخ است به کنار. ما این همه در مذمت قهر و ناز زنهای امروزی قلم زدیم باز ام مانترا اینجا برای ما .... لااله الا الله.... شما ضمنا از شلمشوربایی نقاشی هاتان ما زودترک فهمیده بودیم شبیه پدرجان مایید. همینطور از آن قرمزی نعلینتان که رگ محبوب آقا جان است. اما این که خفه شیید دیگر واقعا نوبر است. شیخ بر می آشوبد مثل پدرش از این قهرها. تار که هیچ وبلاگ و وبستان خرد می کند به در و دیوار.

شیخ الشیوخ گفت...

چرا شلوغش می کنی بابا جان. اول بار است مگر آمدید سرای شیخ. شیخ اگر اینطور نباشد که، اگر عتاب نکند که سوخعلیشاه شیخ الشیوخ نیست. یک کاری می کنید این جفنگجات علما که از نسوان رهرو حاصل نمی شود درست جلوه کند. بابا این ممد تعلق را ما انقدر مالاندیم سر از آستان ما نبرد. آنقدر که به شرافت تلمذش لینکش را درست کردیم. حالا ما چه گفتیم که مصداق آشوبیدن بود. بعد هم این گیس بریده که نفس شیخ است به کنار. ما این همه در مذمت قهر و ناز زنهای امروزی قلم زدیم باز ام مانترا اینجا برای ما .... لااله الا الله.... شما ضمنا از شلمشوربایی نقاشی هاتان ما زودترک فهمیده بودیم شبیه پدرجان مایید. همینطور از آن قرمزی نعلینتان که رگ محبوب آقا جان است. اما این که خفه شیید دیگر واقعا نوبر است. شیخ بر می آشوبد مثل پدرش از این قهرها. تار که هیچ وبلاگ و وبستان خرد می کند به در و دیوار.

ناشناس گفت...

شیخ بسیار امروز مرحمت فرمودند و سر فراز وبلاگ حقیر این بنده حقیرتر را....جواب را مرقوم نمودیم همانجا

Unknown گفت...

يا حضرت شيخ:
داغمان تازه شد وقتي ياد هبوط خودمان افتاديم.كسي چه ميداند .....
صد هزاران گل شكفت و باگ مرغي برنخاست...

Unknown گفت...

يا حضرت شيخ:
فردا سيزده آبان است
يك تكاني بخور

Unknown گفت...

حضرت شیخ مدتی محروم از تایپ فارسی بودیم که می بخشید. دیم اینکه از اینگونه نگریستن احساس قدری پرواز می کنیم که این خود از شیخوخیت جهانشمول شما حادث شده و در باب حدوث و ثبت شما البت که آگاه تر از اینگونه ماها هستید. سیم دلمان تنگ شده خوب. از بنده پروری به دور است که نمیبینم سایه تان را بر سر نی رن خانه .....

لیلا گفت...

شیخ جان کجایی ؟ تو هم بدتر از ما دل و دماغ نداری این روزها ؟

دخترك گفت...

با هيچ كس نشاني زان دلستان نديدم
يا من خبر ندارم يا او نشان ندارد
البت پاي بخت گنديده ما كه در ميان باشد هم من خبر ندارم هم او نشان ندارد......كي مينويسيد پس آخه؟

ناشناس گفت...

حضرت شيخ اشيوخ حال ميفرمايند با ما چاكران
مگر قرار نبود در حلقه درويشان جايي هم براي ما بيابي.ما كه اينهمه راه به عشق شما آمده ايم؟
كجاتشريف داريد ياححضرت شيخ؟